Media o nas
20-02-2023
Rynek Dostawców HORECA w Polsce - Raport 2023
Praktykujemy udoskonalanie relacji.
Aktualna sytuacja dla całej branży HoReCa jest bardzo dynamiczna i najważniejsze, by umieć się w niej odnaleźć i dostosować. Czytaj więcej...
źródło: issuu.com
25-01-2023
Pizzerie Gruby Benek: nie dajemy się ponieść niepewności.
Sieć pizzerii Gruby Benek jest jedną z najdłużej działających, bo od 20 lat. Maciej Adamski, dyrektor zarządzający, tłumaczy, jak w czasach inflacji i globalnego spowolnienia minimalizuje ryzyko strat w lokalach. Czytaj więcej...
źródło: handelextra.pl
02-05-2022
Ogólnopolska sieć pizzerii ciągle rośnie.
W sobotę 23 kwietnia swoje drzwi dla gości otworzyła nowa pizzeria w Brześciu Kujawskim. Charakterystyczna dla sieci Gruby Benek pizza w amerykańskim stylu, dostępna jest w nowocześnie urządzonym lokalu w samym sercu malowniczej i historycznej miejscowości w województwie kujawsko-pomorskim. Czytaj więcej...
źródło: franczyzawpolsce.pl
26-04-2022
Marzenie o gastronomii.
Mykola i Yana Maksymiv od półtora roku prowadzą we Wrocławiu pizzerię Gruby Benek. Jak układa im się współpraca z franczyzodawcą? czytaj więcej...
źródło: franchising.pl
17-02-2022
Nowa pizzeria sieci Gruby Benek w Zakopanem.
Początek 2022 roku dla ogólnopolskiej sieci pizzerii Gruby Benek to czas świętowania kolejnych sukcesów. czytaj więcej...
źródło: franczyzawpolsce.pl
15-10-2021
Zabezpieczenie na przyszłość.
Renata Kraszewska ponad dwa lata temu otworzyła w Ciechanowie pizzerię Gruby Benek. – Pracowałam i zresztą nadal pracuję jako dyrektor handlowy w branży produkcyjnej. Chciałam jednak robić coś jeszcze. Pomyślałam o otwarciu własnego biznesu, co miało być dla mnie zabezpieczeniem na przyszłość, może też pewną bazą dla moich dzieci – opowiada Renata Kraszewska. czytaj więcej...
źródło: franchising.pl
05-09-2021
Gruby Benek w Piszu otwarty.
Sieć konsekwentnie realizuje strategię rozwoju, również w mniejszych miastach. Właśnie powiększyła się o kolejną pizzerię. Tym razem lokal ruszył w Piszu na Mazurach. czytaj więcej...
źródło: horecanet.pl
20-04-2021
Franczyza w czasach pandemii
Czy franczyza chroni przedsiebiorców z sektora gastronomicznego i pełni rolę tarczy przed ewentualnym kryzysem? czytaj więcej...
źródło: franchising.pl
16-02-2021
Gruby Benek: pandemia dopiekła gastro, jednak jesteśmy dobrej myśli
- Pandemia i związane z nią obostrzenia w gospodarce dały się we znaki całej gastronomii. Jednak jako sieć pizzerii jesteśmy w tej szczęśliwej sytuacji, że nasz model biznesowy dobrze radzi sobie z obecną sytuacją - mówi Katarzyna Włodarczyk-Pięta, członkini zarządu Gruby Benek. czytaj więcej...
źródło: franchising.pl
31-08-2020
Gruby Benek coraz większy.
W tej chwili nasza strategia rozwoju zakłada również kierowanie oferty franczyzowej do osób związanych z gastronomią, których sytuacja w wyniku pandemii stała się trudna. Mamy świadomość, że dla wielu restauracji ostatnie miesiące były niezwykle ciężkie, a nadchodzący sezon jesienno-zimowy rzuci im kolejne wyzwania. Jesteśmy jednak przekonani, że zmiana profilu działalności i dołączenie do naszej sieci pozwoli im na dalsze, skuteczne i opłacalne działanie na rynku gastronomicznym.czytaj więcej...
źródło: franchising.pl
02-07-2020
Jak zacząć prowadzić gruby biznes w amerykańskim stylu?
O franczyzie w sieci GRUBY BENEK opowiedziała Katarzyna Włodarczyk-Pięta – Członek Zarządu ds. Rozwoju Sieci. czytaj więcej...
źródło: franczyzainfo.pl
29-06-2020
Gruby Benek otwiera pizzerię w Gdańsku.
W centrum Gdańska, przy ulicy Szerokiej, ruszyła pierwsza w tym mieście pizzeria ogólnopolskiej sieci Gruby Benek. Czytaj więcej...
źródło: horecatrends.pl
17-03-2020
Ty pomagasz - pomogą i Tobie. Gruby Benek wspiera służby ratownicze.
Doceniamy i wspieramy pracę wszystkich służb zaangażowanych w opanowywanie tej wyjątkowej dla nas wszystkich sytuacji. Gruby Benek przekaże 1000 pizz w ciągu najbliższych 14 dni i będą one wydawane przez nasze lokale w całej Polsce. Czytaj więcej...
źródło: tulodz.pl
12-02-2020
RYNEK DOSTAWCÓW HORECA w Polsce – RAPORT
"Obecnie szczególnie ważna jest świadomość zmian klimatycznych i ochrony środowiska naturalnego. Przemysł spożywczy jest obarczony dużą odpowiedzialnością za zrównoważone wykorzystanie zasobów naturalnych oraz produkcję żywności (...)". - mówi Katarzyna Włodarczyk-Pięta, Członek Zarządu Spółki Gruby Benek. Czytaj więcej...
źródło: horeca.net
24-01-2020
BIZNES RAPORT. Franczyza 2019-2020.
Dlaczego franczyza, a nie własna kreacja biznesowa? Czytaj więcej...
źródło: gf24.pl
01-08-2019
Gruby Benek otwiera lokal w Dekadzie Ciechanów.
W lokalu o powierzchni 125 mkw. klienci Dekady od 3 sierpnia znajdą szeroką ofertę gastronomiczną oraz udogodnienia technologiczne. Czytaj więcej...
15-07-2019
Gruby Benek wystartował w Sochaczewie.
W minioną sobotę sieć Gruby Benek powiększyła się o nowy lokal w Sochaczewie. Czytaj więcej...
źródło: horecatrends.pl
28-06-2019
Pomysł na pizzerie.
27-05-2019
GRUBY BENEK powrócił na łódzką Retkinię.
źródło: franczyzawpolsce.pl
16-04-2019
GRUBY BENEK rośnie w siłę. Tym razem sieć powiększyła się o lokal w Rumi.
Otwarcie lokalu poprzedziły konkursy organizowane na profilu Gruby Benek Rumia na Facebook'u oraz poczęstunek serwowany przez hostessy w okolicy lokalu. Z okazji swego debiutu w Rumi sieć przeznaczyła do rozdania 100 sztuk pizzy. Właściciel restauracji zapowiada jednak, że to nie koniec niespodzianek. Czytaj więcej...
źródło: horecatrends.pl
02-04-2019
Dobry produkt to nie wszystko.
25-02-2019
Mniejsi lubią dużych.
Polscy restauratorzy, właściciele pubów, barów, chętnie wiążą się umowami z dużymi, sprawdzonymi dostawcami. Im większy dostawca, tym ceny niższe, sprawniejsze procedury i oferty szyte na miarę. Trzeba jednak uważać, bo są haczyki.
Restauratorzy mają o co walczyć: statystyczny Polak wydaje już na ich usługi ok. 98 zł miesięcznie, jak podaje GfK, i kwota ta nadal powinna iść w górę. Rosną jednak równocześnie wymagania klientów i konkurencja. Trafny wybór dostawców staje się więc dla polskich gastronomów kluczowy – od nich w dużym stopniu zależy bowiem poziom danej restauracji. Gdy kontrahenci są sprawdzeni, spada ryzyko większych jakościowych wpadek.
...
Gruby Benek wskazuje na marketing
Korzystna może być też współpraca marketingowa z takim dostawcą, którego marka jest powszechnie znana, żeby nie powiedzieć – światowa. – Wspólne akcje z nim dają rozgłos i budują rozpoznawalność brandu, bo znana marka w lokalu winduje również wizerunek mniejszego przedsiębiorcy – tłumaczy Mateusz Szewczyk, prezes spółki zarządzającej ogólnopolską siecią franczyzową pizzerii Gruby Benek. Założona w 1997 r., dziś liczy blisko 40 lokali w całym kraju. – Współpraca światowego giganta i naszej firmy może być owocna, co potwierdza jej entuzjastyczny odbiór przez naszych klientów – zapewnia Szewczyk. Właśnie dlatego Gruby Benek prowadzi wspólne działania marketingowe m.in. z Microsoftem, Coca-Colą czy Red Bullem. – We współpracy z firmą Microsoft, na potrzeby jednego z konkursów stworzyliśmy nawet karton do pizzy z „odjazdową” grafiką, promującą grę Forza Horizon 4. To w Europie pierwsza tego typu akcja, w której nośnikiem reklamowym Microsoftu zostało opakowanie pizzy. Czytaj więcej...
źródło: mycompanypolska.pl
13-02-2019
Kolejny lokal franczyzowy w sieci GRUBY BENEK.
11 lutego sieć pizzerii GRUBY BENEK zaznaczyła swoją obecność w Chełmie. W dniu otwarcia okoliczni mieszkańcy mieli okazję spotkać na ulicach hostessy z ulotkami i poczęstunkiem – pyszną i pachnącą pizzą od GRUBEGO BENKA. - Cieszymy się, że mapa GRUBEGO BENKA wzbogaciła się o lokal w tej części Polski. Chcemy być blisko fanów naszej pizzy i wszędzie tam, gdzie ducha przedsiębiorczości można połączyć z pasją i zamiłowaniem do gastronomii – mówi Katarzyna Włodarczyk-Pięta, Członek Zarządu Spółki zarządzającej siecią. Czytaj więcej...
źródło: franczyzawpolsce.pl
04-01-2019
Podglądanie na ekranie.
Z badań przeprowadzonych we wrześniu br. przez Kantar TNS na zlecenie Samsung Electronics wśród klientów sieci restauracji Gruby Benek wynika, że ekrany digital signage mogą wpłynąć na zmianę decyzji zakupowych nawet w połowie przypadków! Czytaj więcej...
źródło: money.pl
06-09-2018
GRUBY BENEK otwiera nowe lokale w Łodzi i Warszawie.
Dwie nowe restauracje – w Łodzi i Warszawie – otworzyła w sierpniu Ogólnopolska Sieć Restauracji Gruby Benek. To jedne z największych lokali zrzeszonych pod tą marką. Oba wyposażono w nowoczesne technologie na skalę niespotykaną dotąd w innych sieciach. Czytaj więcej
źródło: horecabc.pl
GRUBY BENEK dał mi sposób na biznes.
źródło: tczewska.pl
W GRUBYM BENKU szybko i bezprzewodowo naładujesz telefon. To nowość na polskim rynku.
"Dążymy do automatyzacji procesów i redukcji pracowników” – wywiad z Mateuszem Szewczykiem, Prezesem GRUBY BENEK Sp. z o.o.
09-05-2018
Światowe marki u GRUBEGO BENKA.
GRUBY BENEK: klienci stają się coraz bardziej wymagający, chcą nowoczesnego Wi-Fi.
30-03-2018